Swimrun-säsongen är igång

Tävlingsdebut för säsongen i swimrun på ÖTILLÖ Utö – den första kvaltävlingen till ÖTILLÖ. En fantastiskt och superproffsig arrangemang. Vacker, häftig och utmanande bana som bestod av 17 löpsträckor och 16 simsträckor. 39 km varav 5,5 km simning i öppet vatten. Och vi var många som ville vara med och köra – massor swimrunentusiaster – från proffs till motionär.

I början av veckan stod jag helt utan racepartner och min start på Utö var väldigt osäker. Så sent som i torsdags matchades jag ihop med Annika Ericsson. Annika Ericsson är mycket rutinerad swimrunner och har vunnit många swinruntävlingar och är regerande Världsmästare.

Sms och ett telefonsamtal innean jag hämtade upp Annika i Hammarby Sjöstad för att åka mot Utö i söndags. Vi snackade ihop oss och bestämde att vi går ut lugnt och har kul. Det hade vi från start till mål. Vi hittade snabbt ett flyt både vad det gäller löpning och simning och även med praktiska detaljer som lina och hur vi förberedde oss för simning och även inför löpningarna. Vi malde på vårt behagliga tempo och kände oss starka hela vägen. En bra race-dag och framförallt att vi hade kul och kompletterade varandra bra.

Och hur det slutade! Vi gick i mål som segrare i damklassen på tiden 4.38.25.

Svårslaget!

 

 

 

 

Publicerat av Elisabet Pärsdotter Westman

Personlig tränare, coach och specialist på uthållighetsidrotter och träningsinspiratör i egna träningsföretaget plusPT.