Swimrun

Swimrun är upplevelse! Swimrun är enkelt! Swimrun är kul!

Swimrun är en kombination av löpning i terräng och simning i öppet vatten – ett varierat sätt att förflytta sig på.

Det var mer eller mindre bara en slump att jag för snart lite drygt tre årseden stod på startlinjen till Ångaloppet 2013 med min man. Hade knappast någon aning om vad jag gett mig in på. Det var min mans kusin som tipsade oss och vi anmälde oss. Jag hade New York Marathon som mitt stora mål detta år. Ångaloppet hade inte högsta prioritet och inga egentliga förberedelser gjordes inför start! Och det var verkligen en härligt känsla att inte veta vad som väntade utan bara göra, njuta och ha kul! Bland det häftigaste jag gjort – en verklig höjdarupplevelse! Kombinationen, variationen, naturen och stämningen är oslagbar! Jag blev fast för swimrun som träningsform!

img_7856Begreppet Swimrun föddes för ca 10 år sedan då ursprunget till det som i dag är ÖTILLÖ föddes. ÖTILLÖ firade 2015 10 årsjubileum med 120 lag på startlinjen.  ÖTILLÖ räknas till världens tuffaste endagarstävling – 75 km från Sandhamn till Utö, varav 10 km är simning!

Swimrun är nu en sport. De senaste åren har antalet swimruntävlingar har ökat lavinartat, intresset är gigantiskt stort och fler vill testa på. Det finns tävlingar som passar alla – sprintlopp som är kortare distanser, det finns tävlingar som vänder sig till familjen och så finns det längre varianter. I Swimrun tävlar du alltid i par – herr, dam eller mixed. Det gör sporten både säker och extra kul – du delar en upplevelse och en prestation!

Världens största Swimruntävling är Ångaloppet med över 600 lag anmälda 2016.

Swimrun är något alla kan göra – alla kan springa och alla kan simma! Är du nyfiken på Swimrun. Här är några länkar:

ÖTILLÖ

Swimrunpodden

Ångaloppet